Bilde

Junior NM – suksess – medalje til alle jentene

Årtes junior-NM i friidrett ble arrangert i Overhalla, helgen 2-4. August under svært gode forhold med varmt og fint vær. Laksevåg T&IL stilte med 3 gutter og 3 jenter. Tilsammen ble det 2 sølv og 1 bronse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingri Bøthun Leganger (20 år).  deltok i tresteg. Ingri har vært skadet de siste årene og konkurrert lite. Foran årets sesong har hun fått trent godt og er nesten på samme nivå som tidligere. Under årets mesterskap klarte Ingri Bronse i eldste juniorklasse (U23) etter å ha hoppet 11,40m. Bronsehoppet kom i siste omgang. Frem til gullmedaljen var det kun 29cm. Neste oppgave for Ingri blir Senior-NM i Tønsberg senere i August.

Paula Llano (18 år) fikk sølv i stav etter å ha hoppet 3,85m. Det var kun 5cm bak vinnerresultatet. Det er også ny bestenotering for Paula og målet hennes videre utover i sesongen er å hoppe enda høyere, kanskje nærme seg 4m ! Paula skal også hoppe stav under senior-NM i Tønsberg senere i August.

Beatrice Llano hadde stor suksess i U18 VM i Ukraina tidligere i sommer. Da kastet hun 68,31m i slegge 3kg. Under Junior-NM kastet hun med 4kg slegge. Det ga sølv i den øvelsen med årsbeste på 53,10m. Overgangen til å kaste med 4kg slegge har tatt litt tid for Beatrice, men til senior-NM er målet å kaste enda lengre.

Sondre Strøm (16 år) har hatt stor fremgang det siste året. Sondre skulle delta på 2000m Hinder, en øvelse han ikke har løpt siden fjorårets mesterskap. Konkurrentene var opptil 3 år eldre enn Sondre. Men han gjennomførte et svært godt løp og og avanserte godt i feltet på de to siste rundene. Til slutt endte han på en strerk 5. plass med ny pers med over 30 sekunder !! Tiden ble 6,34,66.

Christian Steen Orbekk (16 år) deltok i sitt første junior-NM etter å ha kvalifisert seg med sterke løp på 400m. På den distansen gjennomførte han et godt løp på tiden 52,71, likevel klarte han ikke å kvalifisere seg til finalen. Også på 200m fikk han et godt løp og slo sterke konkurrenter. Tiden 24,46 ga heller ikke her finaleplass.

Joachim Heier (17 år) deltok i slegge 6kg. Han fikk en fin 5.plass i årets mesterskap med et lengste kast på 47,49m. Samme plassering som i fjor.

Abonnér

Abonnér på våre nyhetsbrev, og motta e-post hver gang websiden vår oppdateres!

Ingen kommentarer ennå.

Legg igjen en kommentar